woensdag 7 december 2011

files van een USB-stick verwijderen zonder irritante TRASH file (linux ubuntu + wine)

Indien je 1 van die mensen bent die het dodelijk irritant vind dat telkens als je op je linux (ubuntu) pc iets van een USB-stick probeert te deleten dit in een "TRASH" bestand komt te staan i.p.v. dat het verdwijnt dan heb ik nu de oplossing ontdekt (allez ja, al lang maar ik dacht er eens een tut. over te schrijven) :
- benodigdheden: wine (hier te downloaden, ook te krijgen via ubuntu server)
tutorial: Het is erg simpel:
1) eerst steek je de USB-stick in (deze bevind zich nu waarschijnlijk in de file "/media/disk", indien dit niet zo is moet je je eigen locatie maar gebruiken)
2) open nu het Terminalvenster (Application -> Accessories -> Terminal)
3) typ nu eerst "wine cmd", nu komt er iets als "Z:/home/x>" (waarbij "x" je username is en de slashes backslashes horen te zijn, maar die accepteert bloggen.be niet in een blog)
4) typ nu "cd /media/disk" (waarbij de slashes backslashes moeten zijn!!!!)
5) typ nu "del <bestand dat je wilt deleten>"
6) et voila, bestand verwijderd zonder "TRASH" file

opmerking: iets moet enkel met backslash geschreven worden indien dit er speciaal bijstaat, maar om de een of andere reden accepteert bloggen.be het niet als ik de backslash gebruik... waarschijnlijk een veiligheidsvoorzorg...

extra: om terug uit cmd en in de gewone terminal te geraken typ je gewoon "exit"

*Dit kan ook(sneller)gedaan worden door in de Terminal "wine explorer.exe" te typen en dan in de explorer naar D: te navigeren en van daar te deleten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten